Bron: Randstad, januari 2018 randstad.nl

Geef talent de ruimte

Werkgevers die hun talent de ruimte geven om zich te ontwikkelen, hebben een grote aantrekkingskracht op mensen met ambitie en kennis. En vasthouden moet daarbij niet het belangrijkste zijn: een vast contract staat niet gelijk aan goed werkgeverschap. Tijden veranderen en werkgevers moeten collectief de arbeidsflexibilisering omarmen en bereid zijn talent uit te ruilen. Stimuleer een medewerker met een grotere arbeidsmarktwaarde dus met een gerust hart naar een volgende stap. Werkgevers die dit doen, worden winnaars op de arbeidsmarkt.

Ben aantrekkelijk voor de nieuwe generatie

Om uw organisatie toekomstbestendig te maken, is het aan te raden creatieve talenten en ‘digital natives’ met een ondernemendementaliteit binnen te halen.

Jongeren (18-24 jaar) zijn op zoek naar een inhoudelijk interessantebaan, met goede opleidingsmogelijkheden en (internationale)carrièrekansen. De allernieuwsten op de arbeidsmarktde post millennials – zoeken werk dat past bij hun persoonlijke interesses. Ook willen ze een werkgever waar ze veel kunnenleren én zichzelf kunnen ontwikkelen. Zij zijn opgegroeid mettechnologie en dus vinden zij het logisch dat ze altijd en overal bijinformatie kunnen. Het is goed te beseffen dat zij andere dingen willen dan oudere werknemers, die vooral gaan voor werksfeer,salaris, baanzekerheid en een goede balans tussen werk en privé.